Over ons

Het ontstaan van de Skânsrúters

Voorheen reden de mensen uit Gorredijk en omstreken bij de rijvereniging de Fjildruters in Hemrik. Deze vereniging werd te groot om alle leden op één avond te laten rijden. Omdat de leden uit Gorredijk allemaal met één veewagen kwamen reden zij op vrijdagavond en de anderen op zaterdagavond waardoor er een splitsing ontstond.

In 1968 werd Manege Dekema opgericht door de fam. De Jong die daarvoor een melkveebedrijf runde. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om dichter bij huis te rijden. In 1972 werd de ponyclub de Skânsruterkes opgericht en twee jaar later de rijvereniging de Skânsruters.

De naam de Skânsruters is voortgekomen uit een prijsvraag. Mevrouw de Jong heeft de naam bedacht , gebaseerd op de geschiedenis van Gorredijk. Van oudsher is Gorredijk een “schans”dorp. De vorm is ook terug te vinden in ons logo.

Lessen

De lessen van PSV de Skânsrúters worden verzorgd op de accommodatie van Dekema Ruitersport te Gorredijk wat tevens de thuisbasis is van PSV de Skânsrúters. Wij hebben hier de beschikking over twee binnenmaneges, buitenmanege en een kantine.

De paarden hebben les op de woensdagavond van 19.00 – 21.00 uur.
De pony’s hebben les op de vrijdagavond van 18.00 – 21.00 uur.

De ene week is er dressuur les de andere week springles.